Lajme

Microsoft dëshiron të blejë TikTok-in

Microsoft është në bisedime për të përvetësuar TikTok, aplikacionin e videove në pronësi kineze, sipas një personi që është i njoftuar për diskutimet, pasi presidenti Donald Trump tha të premten se po mendonte të merrte hapa që do të ndalonin në mënyrë të efektshme aplikacionin në Shtetet e Bashkuara.

Siç raportojnë mediat e huaja, është e paqartë se sa të përparuara janë bisedimet midis Microsoft dhe TikTok, por çdo marrëveshje mund të ndihmojë në ndryshimin e pronësisë së TikTok, tha personi në fjalë, i cili foli në kushte anonimiteti.

TikTok është në pronësi të ByteDance, një kompani kineze e internetit, e cila vlerësohet rreth 100 miliardë dollarë.

Kjo ka rritur shqyrtimin e aplikacionit, me zyrtarët e administratës Trump, duke thënë se ata kanë qenë të shqetësuar që TikTok paraqet një kërcënim për sigurinë kombëtare.