Lajme

Nga dhjetori, në Zvicër fillojnë më shumë lidhje hekurudhore ndërkombëtare

Hekurudhat Federale të Zvicrës (SBB) do të fillojë funksionimin e shërbimit ndërkombëtar më 12 dhjetor, ditën kur hyn në fuqi orari i ri i trenave, njoftoi kompania, transmeton albinfo.ch.

Në bashkëpunim me ÖBB të Austrisë, SBB do të operojë një shërbim të përditshëm nga Cyrihu në Amsterdam nëpërmjet Bazelit dhe Këlnit. Ky tren do të niset nga Cyrihu në orën 21:59 dhe nga Bazeli në orën 23:13, duke mbërritur në Amsterdam në orën 9:01 të mëngjesit. Në drejtim të kundërt niset nga Amsterdami në orën 20:30 dhe mbërrin në Basel SBB në orën 6:20 dhe në Cyrih në orën 8:05.

Gjithashtu, koha e udhëtimit për trenat EuroCity ndërmjet Cyrihut dhe Mynihut do të reduktohet me gjysmë ore në 3.30 orë në tre nga gjashtë linjat.

Nga pranvera e vitit 2022, të gjithë trenat e KE-së do të lëvizin ndërmjet Cyrihut dhe Mynihut në orën 3:30, transmeton tutje albinfo.ch.

Në linjën Bazel – Bernë – Brig – Milano, një EuroCity shtesë për drejtim do të qarkullojë çdo ditë (Basel CFF, nisja në orën 10:28 / Milano, nisja në 3:20 pasdite). /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI