Lajme

Njoftim për të gjithë qytetarët e Shqipërisë jashtë vendit

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon të gjithë shtetasit shqiptarë se janë duke u marrë masa për kthimin në Shqipëri të atyre që kanë ngelur të bllokuar në vende të ndryshme të botës, si pasojë e mbylljes së kufijve nga COVID-19.

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, në bashkëpunim me Njësinë e Krizës të ngritur në MEPJ dhe Përfaqësitë Shqiptare në botë, është duke punuar për të mundësuar rikthimin e këtyre qytetarëve sipas kategorive si më poshtë:

Qytetarët shqiptarë me qëndrim mbi 90 ditë në vendet ku ata tashmë janë bllokuar;

Studentët shqiptarë në vendet ku ata studiojnë dhe

Rastet humanitare.

Për të gjithë qytetarët që ndodhen në këto kushte dhe kanë nevojë për ndihmë apo informacion, telefonon në numrat e vënë në dispozicion për emergjencat.

Përfaqësia Nr. Emergjence
📍ABU-DHABI 📞 +971 58 570 5112         📍ANKARA 📞+905495611985         📍ATHINË 📞+30 694165 8183          📍BEOGRAD 📞00 381 63 30 95 98                        📍BERLIN 📞0049 1798215905 / 0049 174 8619587                   📍BERNË 📞+41774099729                          📍BRATISLAVË 📞00421 904 801 391/ 00421 944 223 941                   📍BRAZIL 📞55 61 99114 6568                   📍BUDAPEST 📞+36 30 201 3676                        📍BUKURESHT 📞+40784932223                              📍HAGË 📞0031616275159                          📍IZRAEL 📞 00972 (0) 54 904 2813                         📍KAJRO 📞 201060300388                                        📍KATAR 📞+97470277222                         📍KANBERA 📞+ 61 450 977 145                           📍KOPENHAGEN 📞+4591636640                            📍KUVAJT 📞96594048219                          📍LONDËR 📞+44 (0) 75 18662630              📍MADRID 📞+34 606 376 830                                   📍MOSKË 📞+7 929 968 05 3                       📍OTAVË 📞+1 613 864 7575                                      📍PARIS 📞+33 1 47 23 31 51                                         📍PEKIN 📞+86 13810476221                      📍PODGORICË 📞38267288757       📍PRAGË 📞+420 775 041 553                                      📍PRISHTINË 📞00383 45 618 618           📍RIAD 📞+966501905586 /966532405751   📍ROMË 📞+39 3420498192                                         📍SHKUP 📞 38975376896                           📍SLLOVENI 📞38631240760                                    📍SOFJE 📞+359 89 4311493                                         📍STOKOLM 📞+46 73 57 42 350               📍TOKIO 📞03-3543-6861                                          📍VARSHAVË 📞 +48 501194910                                 📍VATIKAN 📞+39 06 39721599                📍VJENË 📞+00436767886324 📍WASHINGTON 📞+1 347 241 4434/ +1 202 758 9526   📍ZAGREB 📞00385 91 53 07 477  📍KONSULLATA BARI 📞+39 080 2055842    📍KONSULLATA JANINË 📞0030-6947072353                  📍KONSULLATA MILANO 📞+39 3497834666                                                                    📍KONSULLATA MYNIH 📞+4915237913997                       📍KONSULLATA SELANIK 📞0030 6983661224                                                                📍KONSULLATA STAMBOLL 📞00905396566219              📍MISIONI BE BRUKSEL 📞0032485401237
📍MISIONI GJENEVË 📞+41 79 151 85 04/+4122 7311143
📍MISIONI NATO 📞+32 2 707 2782
📍MISIONI OKB NJU JORK 📞+1 347 241 4434/ +1 202 758 9526
📍MISIONI OSBE-VJENË 📞+43 1 328 8710
📍MISIONI STRASBURG 📞+33 3 88 36 02 06
📍MISIONI UNESCO 📞+33 (0) 1 45 68 32 44 +33 (0) 6 15 63 09 67