Ukraina

OKB: 1.6 miliardë njerëz të prekur nga lufta në Ukrainë

Pasojat negative të pushtimit rus të Ukrainës po përkeqësohen, duke prekur 1.6 miliardë njerëz, ka paralajmëruar Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres.

“Ndikimi i luftës në sigurinë ushqimore, energjinë dhe financat është sistematik, i rëndë dhe sa vjen e shtohet”, tha ai.

“Për njerëzit në mbarë botën, lufta kërcënon të lëshojë një valë të paprecedentë urie dhe mjerimi, duke lënë kaos social dhe ekonomik në vazhdën e saj”.

Shefi i OKB-së këmbënguli se e vetmja mënyrë për të “ndaluar stuhinë që po shpërthen” është “ndalimi i pushtimit rus”, duke iu referuar negociatave në vazhdim për zhbllokimin e grurit ukrainas të mbërthyer në Detin e Zi dhe aksesit të papenguar në tregjet botërore për Ushqimi dhe plehrat ruse.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI