Koronavirusi: çast pas çasti

Pasaporta e vaksinës, ku do të kërkohet në Britani

Baret dhe restorantet nuk do të kërkojnë certifikata të vaksinave kur të rihapen dhe skema e pasaportës së imunizimit nuk do të diskriminojë njerëzit që nuk janë vaksinuar, sipas ministrit britanik të vaksinës, Nadhim Zahawi.

Hapi i dytë i daljes nga karantina në Britani do të jetë rihapja e bareve  dhe dyqaneve javën e ardhshme, ndërsa rihapja e qendrave të mipkritjes në ambiente të brendshme do të ndodhë në hapin e tretë, në maj. 

“Në hapin e dytë, që po vjen së shpejti dhe në të tretin nuk do të ketë asnjë çështje në lidhje me baret dhe restorantet mbi certifikatat e vaksinave”, tha Zahawi, transmeton Scan, përcjell albinfo.ch.  

Megjithatë, do të jetë çështje përgjegjësie duke parë se si sillet virusi, sipas ministrit, që shton se do të shihet se si vendet e tjera do të përdorin teknologjinë për të kontrolluar virusin.   

Ai shtoi se skema e certifikatës mbi statusin e Covid në Britani nuk do të diskriminojë njerëzit që nuk janë vaksinuar. “Nuk do të ketë një situatë ku qeveria ta lejojë këtë gjë”, tha Zahawi, duke shtuar se kushdo mund të bëjë një test. 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI