Turizëm

“Pema e Thatë”, plazhi që i pret turistët për ta eksploruar

Plazhi është i vogël, por uji është i pastër si kristali dhe jo shumë i thellë. Kjo sidomos preferohet nga familjarët për shkak të fëmijëve. Rëra e imtë është një tjetër pasuri e këtij plazhi, ku thuajse të gjithë mbeten të mrekulluar

Ksamili është i pasur me plazhe fantastike. Secili më i mirë se tjetri, ku asnjërin nuk mund të dallosh. Por, është një plazh që nuk është shumë i njohur për turistët e huaj, derisa vendasit i thonë “Pema e Thatë”. Për t’u njohur më shumë rreth këtij plazhi të mrekullueshëm duhet folur me vendësit, që e njohin më mirë, ashtu siç na informuan edhe neve (ekipin e albinfos).

Plazhi “Pema e Thatë” ndodhet afër Ksamilit (rreth 6 kilometra), kurse ndodhet përballë ishullit të Korfuzit. Për të shkuar atje duhet të keni veturë ose me taksi, megjithatë nuk do të pendoheni në asnjë moment, shkruan albinfo.ch.

Plazhi është i vogël, por uji është i pastër si kristali dhe jo shumë i thellë. Kjo sidomos preferohet nga familjarët për shkak të fëmijëve. Rëra e imtë është një tjetër pasuri e këtij plazhi, ku thuajse të gjithë mbeten të mrekulluar.

Gjithashtu afër ka restorante me ushqime shumë të mira, dhe është një vend perfekt për të kaluar një ditë, apo edhe më shumë. Në fluksin e madh edhe shtretërit janë të zënë dhe duhet të shkoni para orë 9 të mëngjesit për t’u akomoduar. Turistët e huaj mbeten të fascinuar me çmimet, por edhe me bukurinë.

Vendësit thonë se emri “Pema e Thatë” ka mbetur për shkak të një peme, që ndodhej në ujë afër plazhit. Pema ishte disa qindra vjeçare, por nuk është më.

Rrugës gjithashtu mund të vëreni që nuk ka shumë bunkerë të ndërtuar në kohët e Enver Hoxhës. Ato janë shkatërruar për t’u shitur për hekur dhe vetëm rreth detit kanë mbetur, pasi Enver Hoxha mendonte se rreziku vjen nga deti.

Nëse kaloni ditë në Ksamil dhe dëshironi një vend më ndryshe, atëherë patjetër se duhet të vizitoni këtë plazh dhe nuk do të mbeteni të zhgënjyer.