E-Diaspora

Publiku në Sankt-Gallen u duartroket artistëve të “arratisur” nga Kosova

Kështu u paraqitën në skenë për dy ditë radhazi grupi i teatrit “Aktrimi” në qytetin St. Gallen: Të arratisur, e rrugëve ilegale, në kërkim të një përspektive më të mirë në Zvicër

Nën regjinë e producentit Ben Apolloni, aktorët kosovarë kanë sjellë para audiencës vendase një komedi dygjuhëshe me skena interkative, të skenografit Arsim Berisha, përgjatë një ore duke futur publikun në “vallen” e tyre aktruese.

Pas një rruge të gjatë e të frikshme, tre të arratisurit kosovarë, të rraskapitur nga rruga ilegale e të zhytur në borxhe për t`i paguar kontrabanduesit, arrestohen nga policia zvicerane në kilometrin e gjashtë të St. Gallenit, ku si pasojë e një keqkuptimi, përfundojnë në një repart të psikiatrisë, të quajtur “Station 17B”.

Për të dëshmuar para organeve të drejtësisë se ata nuk janë të çmendur, ”të arratisurit” kërkojnë që të sprovojnë veten në profesionin e tyre, duke kërkuar mundësinë që të kenë një audicion për të zbuluar talentin e tyre që ta ndërtonin “shfaqjen e ëndrrave”, me të cilën do të dëshmonin se janë artistë të vërtetë.

Në stacionin 17b nis shfaqjen komedia kosovare me aktorët: Fikrim Morina, Avdi Amidi, Adnan Ismaili, Yllka Zuzaku dhe Dan Morina, të cilët shfaqin talentin e tyre për aktrim herë me një gjermanishte të çalë, e herë në një shqipe të zhargonit popullor, duke krijuar kështu një atmosferë mjaft të këndshme për publikun e Sankt Gallenit.

Në fund fare ata e kuptojnë se “shfaqja e ëndrrave”, të jesh a mos të jesh pjesë skenës zvicerane, nuk ishte përgatitur për të zbuluar talentin, por për të përcaktuar fatin e aktorëve nga Kosova, në psikiatrinë me emrin e çuditshëm “Stacioni 17B”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI