Koronavirusi: çast pas çasti

Rajoni i Gjermanisë që po planifikon të hapet nga 6 qershori

Ky plan në qoftëse zbatohet do ta paraqiste largimin më të madh të izolimit në Evropë, duke u krahasuar me rastin e Suedisë.

Planin për largimin e të gjitha masave kundër koronavirusit e ka bërë të ditur Landi (republika) Thüringen, një rajon në pjesën qendrore të Gjermanisë.

Autoritetet e republikës po planifikojnë që t’i zëvendësojnë masat kufizuese me rekomandime dhe të marrin masa më të rrepta në nivel lokal, nëse paraqitet nevoja.

Ky plan në qoftëse zbatohet do ta paraqiste largimin më të madh të izolimit në Evropë, duke u krahasuar me rastin e Suedisë.

Por, ky veprim është kritikuar nga disa zyrtarë gjermanë, të cilët kanë thënë se ai është eksperiment i rrezikshëm dhe gjë e pamatur.

Në këtë qytet janë shënuar  vetëm 2,871 raste të infektimeve dhe 152 të vdekur që nga fillimi i pandemisë, duke e bërë atë një ndër rajonet më së paku të prekura nga virusi i ri.e

Në rregullat e reja thuhet se  përdorimi i maskave nuk do të jetë i detyrueshëm, ndërsa distance prej 1 metër e gjysmë do të jetë vetëm e rekomanduar, por jo e detyrueshme, përcjellë albinfo.ch.

Ky rajon tashmë i ka rihapur hotelet dhe restorantet dhee rregullat e reja do t’ua mundësonin autoriteteve lokale që t’i përcaktojnë vetë rregullat për masat kundër pandemisë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI