Shkurt.ch

Rekord: 31.1 milionë udhëtarë për një vit, në aeroportin e Cyrihut

Aeroporti i Cyrihut ka shënuar një rekord të ri pasagjerësh vitin e kaluar. Bëhet fjalë për 31.1 milionë pasagjerë, 5.8 për qind më shumë se në vitin paraprak, përcjell albinfo.ch.

Numri i udhëtarëve vendës u rrit me +5.6 për qind, në 22.1 milionë më shumë, numri i transferimit të udhëtarëve me 6.4 për qind, në 8.8 milionë. Pjesa e transferimit të pasagjerëve ka rritur vëllimin e udhëtarëve me 28.4 për qind (+ 0.1 pikë përqindjeje).

Numri mesatar i udhëtarëve për fluturim u rrit në 127.2, nga 124.3 sa ishte në vitin 2017. Kapaciteti për në dhe nga Cyrihu u rrit me 5.0 për qind, i njëjti avion ishte shfrytëzuar më mirë (+0.6 pikë përqindje, për 77. 9 për qind).

Gjithsej ka pasur 278 458 fluturime në vitin 2018 (+ 0.3%). Pjesa Trafiku i Zvicrës arriti në 53.9 për qind, pasuar nga “Edelweiss Air” (5.9%), “Easyjet” (3.4%) dhe “Euro Wings” (3.4%).