Kinema

Rreth 20 filma nga Zvicra në DokuFest

Dje në Prizren ka filluar edicioni i 18-të i DokuFest-it, që si temë kryesore ka të vërtetën, shkruan albinfo.ch.

Ky edicion pritet të sjellë në Prizren mbi 280 filma, panele, mbrëmje muzikore, si dhe regjisorë e artdashës nga vendet shqipfolëse dhe mbarë bota.

Nga filmat që vinë sivjet në DokuFest, rreth 20 prej tyre janë nga Zvicra, përfshirë edhe filmat si bashkëpunim mes Zvicrës dhe shteteve tjera.

“Air Mail” (Messages dans l’air) – Isabell Favez (Zvicër/Francë);

“Bashkimi United” – Lasse Linder;

“Bonu burrë” (Be a man) – Pierre Kastriot Jashari;

“Cats and dogs” (Die Geschichte von Hund und Katze) – Jesus Ernesto Perez del Barco, Gerd Gockell (Zvicër/Gjermani);

“Digital Immigrants” – Norbert Kottmann, Dennis Stauffer;

“Heart of winter” (Au Coeur de l’Hiver) – Isabelle Favez;

“I got my things and left” – Philbert Aime Mbabazi Sharangabo (Zvicër/Ruandë);

“Kids” – Michael Frei, Mario von Rickenback;

“Kuap” – Nils Hedinger;

“Laugh lines” (Lachfalten) – Patricia Wenger;

“Putin’s Witnesses” – Vitaly Mansky – (Letoni, Zvicër, Republika Çeke);

“Selfies” – Claudius Gentinetta;

“The big brother” (Der grosse Bruder) – Jesus Perez, Elisabeth Hutterman (Zvicër/Gjermani);

“The little bird and the caterpillar” – Lena von Dohren;

“The little bird and the leaf” – Lena von Dohren;

“The little bird and the squirrel” – Lena von Dohren;

“The Smortkyback” – Ted Sieger, Wouter Diericks (Zvicër/Chile);

“Those who desire” – Elena Lopez Riera (Spanjë, Zvicër);

Orarin e shfaqjes së filmave dhe aktiviteteve të tjera në kuadër të DokuFest, i gjeni duke klikuar në këtë vegëz.