Ekspozita

Shikoni sa pastër dhe sa varfër dukej Shqipëria në 1988

Siç bën me dije autori i fotografive, atëkohë ishte vetëm 16 vjeç dhe nuk kishte para për të blerë film për fotografi. Pavarësisht, sot ata vlejnë më shumë se cilado fotografi tjetër.

Një ndër periudhat më të errëta të historisë së Shqipërisë konsiderohet diktatura komuniste, e cila e izoloi tmerrshëm vendin e shqiptarëve nga bota. Fotografi Erik Steward është ndër të radhët, i cili ka vizituar Shqipërinë në grahmat e fundit të komunizmit 1988 dhe ka përcjellë për herë të parë se si dukej vendi nën thundrat e regjimit gjakatar.

Siç bën me dije autori i fotografive, atëkohë ishte vetëm 16 vjeç dhe nuk kishte para për të blerë film për fotografi. Pavarësisht, sot ata vlejnë më shumë se cilado fotografi tjetër.

Disa foto janë shkrepur në Shkodër, Tiranë, Berat, Durrës, Krujë, Gjirokastër, etj, ku për dallim nga koha e tanishme, vërehet më shumë pastërti dhe rend, por thellë thellë duket edhe varfëria.

 

https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos/pool/page1