Lajme

Shoferi i autobusit të Lucernit falsifikoi raportin e aksidentit

Gjykata Penale e Luzernit shpalli fajtorë dy punonjës të “VBL” për falsifikim dokumentesh, pasi thuhet se kanë ndryshuar një raport aksidenti.
Në fillim të vitit 2021, pati një përplasje midis një autobusi VBL dhe një Mercedes në Lucern midis Gütsch dhe Kasernenplatz, arsyeja për këtë është se autobusi ka kaluar vijën e sigurisë të korsisë së autobusëve, thuhet në aktgjykimin e publikuar të dielën nga gjykata penale, shkruan Blick, përcjell albinfo.ch.

Më pas Mercedesi dhe shoferi i autobusit plotësuan denoncimin e aksidentit në prani të një punonjësi tjetër të VBL dhe pa e zgjidhur çështjen e fajit, ata e nënshkruan atë.

Prokurori publik akuzoi shoferin e autobusit dhe punonjësin tjetër të VBL-së se më pas kanë ndryshuar raportin e aksidentit dhe kanë fajësuar shoferin e Mercedesit për aksidentin. Shoferi, 33-vjeçar, afgan dhe kolegu i tij, italian 59-vjeçar, nuk e pranuan urdhrin e penalitetit të prokurorit. Kjo ishte një gjobë me kusht prej 40 tarifash ditore prej 120 frangash dhe një gjobë.

Megjithatë, gjykata penale ndoqi prokurorinë publike dhe i shpalli fajtorë dy personat për falsifikim dhe shoferin për shkelje të pakujdesisë së trafikut. Me 30 ose 20 tarifa ditore, gjoba me kusht për shoferin ose kolegun e tij ishte disi më e butë se sa kërkohej dhe përveç kësaj, vetëm shoferi u gjobit.

Sipas vendimit të gjykatës penale deklaratat e drejtuesit të Mercedesit, në ndryshim nga ato të drejtuesit të autobusit, ishin bindëse dhe koherente. Nuk ka dyshim se autobusi VBL e ka shkaktuar aksidentin dhe shoferi, me siguri ngaqë kishte frikë nga pasojat, më vonë ka ndryshuar raportin e aksidentit me ndihmën e kolegut të tij.

Mbrojtësit kishin kërkuar që i akuzuari të lirohej nga akuza e falsifikimit të dokumenteve dhe shoferi të dënohej me gjobë vetëm për kundërvajtje në komunikacion. Kundër aktgjykimit është parashtruar ankesë.