Shqipëria

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut me pikë të përbashkët kufitare

Zëvendëskryeministri i Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi, ka bërë të ditur se nga 31 korriku do fillohet me pikën e përbashkët kufitare me Shqipërinë.

Kjo bëhet për të lehtësuar dhe thjeshtesuar qarkullimin e njerëzve dhe mallrave mes Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.

“Shkupit dhe Tiranës bëhet super moderne, e sigurt dhe e shpejtë si dhe po tejkalohen të gjitha pengesat midis nesh”, u shpreh Grubi përcjell albinfo.ch.

Ceremonia u zhvillua në kufirin e përbashkët Qafë Thanë.