Bota

Spanja dhe Italia, pranë një marrëveshjeje për migrantët

Open Arms thonë se ata e kuptojnë se qeveria spanjolle mund t'i lejojë ata të zbriten në Mallorca, pasi është porti më i afërt Spanjoll, përcjell albinfo.ch

Pas 18 ditësh ngecje, Italia dhe Spanja duket se kanë arritur një marrëveshje rreth migrantëve në bregdetin italian për lëvizjen e tyre.

Sidoqoftë, është shprehur shqetësim gjatë kohës që do të duhej të lundronte varka drejt portit Balearik, pasi aktualisht ata janë të vendosur në brigjet e Italisë dhe udhëtimi do të përkeqësonte ndjeshëm kushtet tashmë të provuara në bord.

Qeveria spanjolle mohoi që çdo marrëveshje ishte bërë në konsultim me Italinë në lidhje me këtë.

Migrantët e bllokuar, shumica e të cilëve janë afrikanë, kanë qenë në det për 18 ditë dhe shpresuan të zhvendoseshin në vend të ishullit jugor italian të Lampedusas.

Sidoqoftë, ministri i Brendshëm i Italisë, Matteo Salvini, urdhëroi zyrtarët e tij që të mos i lejonin ata, por ai bëri një lëshim të pjesshëm të shtunën, duke lejuar 27 të mitur të linin varkën, duke thënë se ai kishte pranuar vetëm për këtë në insistimin e kryeministrit Giuseppe Conte.

Ndërkohë, migrantët janë hedhur nga barka dhe janë përpjekur të notojnë në breg në shenjën e fundit të dëshpërimit përballë refuzimit të Italisë për ta lejuar atë të zbarkojë. Përleshjet gjithashtu kanë shpërthyer në bord, përcjell albinfo.ch.