Lajme

Suedia do të heqë ndalimin e vizitave në shtëpitë e kujdesit

Suedia do të heqë ndalesën për vizitat në shtëpitë e kujdesit, tha qeveria të martën, si rezultat i një norme në rënie të infeksioneve të reja me koronavirus.

Një rritje e rasteve dhe vdekjeve në shtëpitë e kujdesit e detyroi qeverinë të vendoste ndalimin e vizitave në fillim të prillit dhe kufizimi aktual zgjat deri në fund të shtatorit.

“Ndalimi kombëtar për vizitat në shtëpitë e kujdesit ka qenë për shumë të moshuar dhe të afërmit e tyre, ka qenë një nga kufizimet më të vështira gjatë pandemisë”, u tha gazetarëve ministrja e Shëndetësisë dhe Çështjeve Sociale, Lena Hallengren.

“Ulja e infeksioneve të reja në gjithë popullsinë, masat që janë marrë tashmë në shtëpitë e kujdesit, së bashku me udhëzimet e reja nga autoritetet, nënkuptojnë që ndalimi mund të hiqet”, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch.