Lajme

Sulmet kibernetike kryesojnë listën e shqetësimeve të firmave zvicerane për vitin 2022

Në Zvicër, sulmet kibernetike (renditja 1 me 61%) dhe ndërprerja e biznesit (rendi 2 me 57%) dominojnë rreziqet që kompanitë u frikësohen më së shumti në vitin 2022. Ndryshimet e tregut, të tilla si ato të shkaktuara nga paqëndrueshmëria, rritja e konkurrencës ose konkurrentët e rinj, tregjet ose tregu stagnues, luhatjet (25%), vijojnë në vendin e tretë, përcjell albinfo.ch.

Fakti që incidentet kibernetike zënë vendin e parë këtë vit, është kryesisht për shkak të rritjes së sulmeve të ransomware, sipas Allianz.

“Ransomware është bërë një biznes i madh për kriminelët kibernetikë, të cilët po përmirësojnë taktikat e tyre, duke ulur barrierat për hyrjen për aq pak sa një abonim prej 40 dollarësh dhe pak njohuri teknologjike. Komercializimi i krimit kibernetik e bën më të lehtë shfrytëzimin e dobësive në një shkallë masive. Ne do të shohim më shumë sulme kundër zinxhirëve të furnizimit të teknologjisë dhe infrastrukturës kritike”, tha Scott Sayce, Shefi Global i Cyber ​​në Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Ndërprerja e biznesit mbetet gjithashtu një temë dominuese për kompanitë. Në një vit të shënuar me ndërprerje të gjerë, shtrirja e dobësive në zinxhirët modernë të furnizimit dhe rrjetet e prodhimit është bërë më e dukshme se kurrë, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI