Lajme

Surroi: Vendimi i Kushtetueses do të mbahet mend gjatë – jo për mburrje

Reagimet e këtij vendimi për lirinë e lëvizjes kanë qenë të shumta

Dje Gjykata Kushtetuese publikoi vendimin e saj në lidhje me kërkesën e presidentit Hashim Thaçi për të vlerësuar kushtetutshmërinë e vendimit të Qeverisë së Kosovës për kufizimin e lëvizjes së qytetarëve dhe automjeteve si masë për parandalimin e përhapjes së koronavirusit COVID-19.

Kushtetuesja tha se një vendim të tillë mund ta marrë vetëm Kuvendi i Kosovës.

Reagimet e këtij vendimi kanë qenë të ndryshme, së fundi ka reaguar publicisti Veton Surroi, i cili thotë se ky vendim “ka gjasa të mbahet mend gjatë në rrëfimet juridike gjithandej botës si shembull, dhe jo për mburrje”.

“Do të mbahet mend edhe në analet e Kuvendit. Sepse herën tjetër kur duhet kufizuar qarkullimin e njerëzve dhe veturave te Stadiumi ‘Fadil Vokrri’ për ndeshjen e përfaqësueses të Kosovës, Kuvendit do t’i duhet të kalojë ‘Ligjin për kufizimin e kalimit të veturave dhe personave në rrugët X,Y, Z, para, gjatë dhe dy orë pas ndeshjes Kosovë-Angli’”, ka thënë Surroi në një postim në Facebook.