Autotech

Tesla rrit çmimet: Modeli më i lirë S kushton tani 100 mijë euro

Veturat elektrike të Tesla po bëhen shumë më të shtrenjta.

Tesla po i kthen sërish çmimet e larta. Edhe një herë, modelet premium Tesla Model S dhe Tesla Model X janë prekur. Ato bëhen dukshëm më të shtrenjta. Si në SHBA ashtu edhe klientët në këtë vend janë të prekur.

Konkretisht, versioni më i lirë i Model S (“diapazoni maksimal”) tani kushton 99,990 euro . Kjo është 10.000 euro më shumë se më parë. Versioni më i lirë i Model X është aktualisht 109,990 euro. Edhe këtu diferenca me çmimin e mëparshëm është 10.000 euro.

Në fund të vitit 2020, versionet më të lira të Model S dhe Model X kushtonin 82,990 dhe 88,990 euro, respektivisht. Në atë kohë, megjithatë, këto ishin versionet standarde me më pak rreze, të cilat nuk janë më të disponueshme.

Musk shpjegon rritjen e çmimeve

Në qershor, CEO i Tesla tha se çmimet po rriten për shkak të presionit të çmimeve në të gjithë industrinë në zinxhirin e furnizimit.

Ndërsa ai nuk ka komentuar për ngritjet e fundit, ka të ngjarë që faktorët e përmendur ende të luajnë një rol. Mungesa globale e çipave është gjithashtu një problem në rritje për prodhuesit e automjeteve si Tesla. Ekspertët nuk presin një relaksim në këtë drejtim deri në vitin 2022.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI