Bota

The Telegraph: Bandat shqiptare të krimit përmes Facebook luftojnë ligjin në Britani

Gazeta angleze “The Telegraph” i ka kushtuar një titull një shkrimi ku thuhet se “Bandat shqiptare të krimit që përdorin Facebook për të luftuar sulmet e imigracionit dhe kontrabanduar emigrantë të paligjshëm në Britani”.

Në këtë shkrim tregohet se si shqipëtarët po ndihmojnë njëri- tjetrin kundër ligjit britanik.

The Telegraph shkruan se Facebook nuk ka arritur të ndërmarrë ndonjë veprim kundër faqes, të quajtur shqiptarët në Londër, e cila ka 123,000 ndjekës, dhe ku skemat kriminale zakonisht postohen.

Sipas gazetës angleze, faqja në Facebook drejtohet nga grabitësi i bankës shqiptare Fari Lleshi i cili hyri në mënyrë të paligjshme në Mbretërinë e Bashkuar pasi përfundoi një burg gjashtë vjeçar për një vjedhje deri në 20,000 dollarë në Itali. Ai u deportua në mars pasi u dënua për trafik droge në Britani.

Sajti siguron njoftime për imigrantët e tjerë të paligjshëm shqiptarë që paralajmërojnë ata për bastisjet e Forcave Kufitare duke postuar fotografi të zyrtarëve dhe furgonëve të tyre në spastrime dhe shenja vendesh për të shmangur, përcjell Albinfo.ch.

Një paralajmërim i postuar më 20 korrik thoshte:

“Përshëndetje shqiptare, kam një apel për të gjithë ju që jeni pa dokumente ligjore në Mbretërinë e Bashkuar. Jini të kujdesshëm në Stacionin “Turnpike Lane”, është plot polici”.

Sajti gjithashtu vepron si një qendër ku shqiptarët mund të kontaktojnë kontrabandistët të cilët ngarkojnë deri në 1.500 paund, për person për të sjellë emigrantë të paligjshëm në Mbretërinë e Bashkuar, përmes Irlandës, rruga më e lirë dhe më e lehtë e hyrjes.