Lajme

Tokyo 2020: Deri në 10,000 tifozë japonezë do të lejohen në publik

Deri në 10,000 tifozë japonezë do të lejohen në vendet olimpike Tokyo 2020, pavarësisht paralajmërimeve nga kryesuesit e sektorit të shëndetësisë.

Spektatorët jashtë shtetit janë tashmë të ndaluar, por organizatorët thanë se tifozët vendas mund të merrnin pjesë, duke siguruar që turmat nuk i kalonin 50% të kapacitetit të një vendi. Tifozët nuk do të lejohen të bërtasin ose të flasin me zë të lartë dhe duhet të mbajnë maska gjatë gjithë kohës. shkruan bbc, përcjell albinfo.ch.

Lojërat Olimpike janë planifikuar të fillojnë më 23 korrik, ndërsa Paraolimpiadat pasojnë një muaj më vonë, nga 24 gushti. Numrat e spektatorëve për Lojërat Paraolimpike do të konfirmohen deri më 16 korrik, tha një deklaratë e përbashkët nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC), Komiteti Paralimpik Ndërkombëtar (IPC), komiteti organizues Tokyo 2020, qeveria metropolitane e Tokios dhe qeveria e Japonisë.

Vendimi për të lejuar spektatorë vjen pavarësisht nga lëshimi i një raporti nga ekspertët mjekësorë japonezë që tha se mbajtja e Lojërave pa spektatorë ishte opsioni “më pak i rrezikshëm” dhe më i dëshirueshëm, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI