Bota

Trump ngrinë pasurinë e qeverisë së Venezueles në ShBA

Analistët pretendojnë se urdhri ekzekutiv të cilin e nënshkroi Trump shkon përtej sanksioneve të vendosura para disa muajve për kompaninë venezuelase të naftës “Petroleos de Venecuela SA” (PDVSA) dhe sektorit financiar të këtij vendi, si dhe ndaj disa dhjetëra zyrtarëve dhe firmave.

“Është bllokuar e gjithë pasuria dhe të gjitha interesat e qeverisë së Venezuelës të cilat janë në SHBA dhe me to nuk mund të kryhen transferat, pagesat, eksporti, tërheqja apo në çfarëdo mënyre të menaxhohet me to”, theksohet në urdhëresën e Trumpit, percjell albinfo.ch