Lajme

Turistët e parë në Gjirokastër nga Zvicra, qyteti iu la mbresa

Turistët e kishin planifikuar vizitën në Gjirokastër që nga viti i kaluar, por për shkak të pandemisë, ata e anuluan atë, për t’iu rikthyer këtë vit planit të tyre.

Ata tregojnë se janë vaksinuar të gjithë, ndërsa shprehen të mahnitur me bukuritë e qytetit.

“Është qytet i bukur pa diskutim, nuk mund ta shmangësh dot Gjirokastrën”.

“Është një qytet me histori, interesant, me njerëz të mirë dhe të sinqertë dhe i shikon në këtë qytet, si në gjithë Shqipërinë, diferencat e kulturës në të gjitha periudhat e historisë”.

Ata shprehen se qytetin do ta rekomandojnë edhe tek të njohurit e tyre.

“Do e reklamojme se është nje qytet shumë i ruajtur nga traditat, i pastër dhe me të gjitha karakteristikat e një qyteti të vjetër”.

“Është një qytet i ndërtuar në mal, ne vijmë nga Zvicra, dhe kemi kënaqësinë për të qenë në këtë qytet”.

Duke thënë se ky vit mund të jetë më i mirë përsa u përket turistëve, guidat shprehen se viti i kaluar ka qenë ndër më të vështirët.

“Vitin që kaloi në krahasim me një vit më përpara ishte përveç fjalës katastrofë nuk mund të shtoj asnjë tjetër, sidomos guidat turistike”.

Një ndër sektorët më të goditur nga pandemia e koronavirusit ka qenë turizmi, për shkak të kufizimeve të mëdha që u ndërmorën nga qeveritë anembanë botës, për të paranadaluar përhapjen e koronavirusit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI