Kosova

Turizmi dimëror në Zvicër po rikthehet

Pas një fundi jashtëzakonisht të ngrohtë të dhjetorit dhe fillimit të janarit, kur shumë shpate në Alpet zvicerane ishin të zhveshura, “sektori i turizmit dimëror është rikuperuar”, njoftoi të martën Shoqata Zvicerane e Ski Lift, përcjell albinfo.ch.

Falë temperaturave më të ftohta në pjesën e dytë të janarit, “rajonet e larta malore mund të garantojnë mbulimin e borës”, tha shoqata.

Disa rajone janë rikuperuar më shpejt se të tjerat, siç është rasti në Valais dhe Graubünden, ku shumë zona të skive në lartësi të mëdha nuk u prekën nga moti i ngrohtë.

Zvicra Lindore, Alpet Vaud dhe Fribourg, si dhe Harku Jura, gjithashtu “u mbajtën disi”.