Lajme

UBS dhe Credit Suisse mund të bashkohen

Dy bankat kryesore zvicerane, UBS dhe Credit Suisse, mund të bashkohen.

Plani do të jetë që të njoftohet zyrtarisht lëvizja në fillim të vitit të ardhshëm. Nëse vazhdon, do të krijonte një nga bankat më të mëdha në Evropë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Është raportuar se ideja vjen nga kreu i UBS, Axel Weber dhe ideja është diskutuar tashmë me qeverinë dhe rregullatorët.

Ideja është mirëpritur nga tregjet pasi aksionet në të dy bankat lëvizën më lart.