Lajme

Vazhdon rënia e euros

Vijon rënia e monedhës euro, kundrejt lekut shqiptar.

Këtë të hënë, më 10 korrik 2023, euro blihet me 103.9 lekë dhe shitet 104.8 lekë. Dollari amerikan blihet me 94.6 lekë dhe shitet me 95.8 lekë. Paundi britanik sot blihet me 121 lekë dhe shitet me 122.3 lekë.

Franga zvicerane këmbehet sot në blerje me 106 lekë, ndërsa në shitje me 107 lekë. Dollari kanadez sot në blerje këmbehet me 71.2 lekë dhe në shitje me 73 lekë.

Rënia ka nisur prej fillimit të muajit mars, një periudhë jo e zakontë kjo për këtë trend të monedhës europiane. Kjo e fundit zakonisht shënon ulje gjatë verës me ardhjen e emigrantëve dhe gjatë festave të fundvitit. Kjo zbritje e euros këtë periudhë është e ngjashme me trendin e shënuar në dhjetor, kur euro arriti nivelin më të ulët historik 112.8 lekë në 28 dhjetor 2022.