Lajme

Zvicra ndihmon financiarisht Italinë të strehojë azilkërkuesit

Kombi alpin është zotuar të sigurojë deri në 20 milionë CHF në dispozicion për të ndihmuar Italinë në strehimin e azilkërkuesve.

Politika e Italisë për azilin ishte tema kryesore e diskutimeve midis ministres zvicerane të Drejtësisë, Elisabeth Baume-Schneider, dhe ministrit të Brendshëm italian, Matteo Piantedosi, gjatë një vizite pune në Romë të mërkurën. Më shumë se 45,000 njerëz kanë mbërritur në brigjet italiane që nga fillimi i vitit, mbi trefishin e numrit në të njëjtën kohë më 2022, përcjell albinfo.ch.

Baume-Schneider njoftoi se Zvicra po vë në dispozicion deri në 20 milionë CHF nga kredia e kornizës së migracionit të kontributit të dytë të Zvicrës për një anëtar të caktuar të BE-së për të ndihmuar Italinë të sigurojë strehim dhe kujdes për azilkërkuesit, veçanërisht të miturit e pashoqëruar.

Ministrat zviceran dhe italian ranë dakord të nënshkruajnë marrëveshjen dypalëshe të bashkëpunimit të kërkuar për zbatimin e këtij kontributi. Së bashku me Qipron dhe Greqinë, Italia është vendi i tretë me të cilin Zvicra deri më tani ka hyrë në një marrëveshje të tillë bashkëpunimi në kuadër të kredisë për migracionin, përcjell tutje albinfo.ch.