Literaturë

1001 Tregime në të gjitha gjuhët e botës

Aktivitetet në gjuhën shqipe kryhen në Bibliotekën Jeunesse Ville de Lausanne dhe në Qendrën Socioculture të Ecublens

Projektuar për familjet alofone me fëmijë të vegjël, 1001 tregime ofron animacione në gjuhën origjinale (shqip, arabisht, boshnjak-kroatisht-serbisht, spanjisht, portugalisht, somalisht, tamil, tigrigna dhe turqisht) dhe vjersha të çerdheve. Ky projekt, i cili stimulon gjuhën e tregimit në një mjedis të sigurt për familjen dhe grupin, synon:

– Nxit vetëdijen e gjuhës dhe stimulon imagjinatën;

– Forcojnë lidhjet prindër-fëmijë dhe mbështesin prindërit në rolin e tyre;

– Lejoni të filloni solidaritetin ndërfamiljar;

– Ndihmoni në konsolidimin e gjuhës origjinale për të lehtësuar mësimin e frëngjishtes.

1001 Histoires është një projekt i Institutit Zviceran për Rini dhe Media – ISJM dhe mbështetet nga Zyra Kantonale për Integrimin e të Huajt dhe Parandalimi i Racizmit (BCI), kredia e Konfederatës (ODM) e destinuar për  integrimin dhe nga Zyra e Lozanës për Emigrantët (BLI), shkruan albinfo.ch.

Aktivitetet në gjuhën shqipe kryhen në Bibliothèque Jeunesse Ville de Lausanne (Av. D’Echallens 2A, 1004 Lausanne) të shtuneve në ora 11 të mëngjesit dhe në Qendrën Sociokulturore të Ecublens (Rte du Bois 27, 1024 Ecublens). Ata janë falas dhe pa regjistrim.  Datat e rradhës janë renditur më poshtë:


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI