Kosova

Ambasadori gjerman në SHBA alarmon për situatën në veri të Kosovës

Ambasadori i Gjermanisë në SHBA, Andreas Michaelis ka ngritur alarmin pas vendosjes së trupave serbe në kufi me Kosovën.

“Kosova/Serbia janë një tjetër fuçi baruti në Evropë. Rreziku duhet të merret seriozisht. Bashkëpunim i ngushtë mes Gjermanisë dhe SHBA-së në ditët dhe orët e fundit. Ky është çelësi për mënjanimin e përshkallëzimit të mëtejshëm. Serbia duhet të veprojë që nga tani”, ka shkruar në rrjetin social X, ambasadori gjerman.