Kosova

Artistja zvicerane që me grafite zbukuron Prishtinën

100 grafite janë punuar nga 1888 artistë nga mbarë bota, ku kanë bërë grafite në 2800 metra katror

Gjatë fundjavës në Prishtinë është oganizuar edicioni i tretë i festivalit të grafiteve, “Meeting of Styles Kosovo”, ku kanë marrë pjesë më shumë se 180 artistë nga mbarë bota.

Qëllimi i këtij festivali është transformimi i hapësirave të braktisura në qytetin e Prishtinës, në vepra të artit, raporton Radio Evropa e Lirë.

100 grafite janë punuar nga 1888 artistë nga mbarë bota, ku kanë bërë grafite në 2800 metra katror.

Në mesin e artisteve të huaja ishte edhe zvicerania, Krystel Suire – Stern, e cila është shprehur se është hera e parë që vjen në Kosovë, por po i pëlqen shumë dhe do të dëshironte të vinte përsëri.

Ndërkohë, Jose Di Gregorio, ka thënë se është hera e dytë që vjen, madje ka ardhur me dy vajzat e tij dhe po kalojnë shumë mirë.