Koronavirusi: çast pas çasti

Biden: Të gjithë të rriturit në SHBA mund ta marrin vaksinën deri më 19 prill

Joe Biden njoftoi një ditë më parë se të gjithë të rriturit amerikanë do të kishin të drejtë të merrnin vaksinën Covid-19 deri më 19 prill.

Gjysma e të gjithë të rriturve në SHBA pritet të kenë të paktën një herë vaksinat e disponueshme deri në fillim të javës së ardhshme dhe 108 milionë janë vaksinuar deri më tani në SHBA, duke mbuluar më shumë se 40% të popullsisë të moshës 16 vjeç e lart – ose pothuajse një e treta e popullsisë së përgjithshme të SHBA-së.

Por, shumë shtete ende po shohin numrin e rasteve në rritje. Michigan, për shembull, po sheh norma rritjeje që nuk janë përjetuar që nga vala e vjeshtës në nëntor, me tre të katërtat e rasteve të reja që besohet të jenë varianti më ngjitës i Mbretërisë së Bashkuar i Covid-19.

“Ne nuk jemi në vijën e finishit. Ne kemi akoma shumë punë për të bërë”, tha Biden në vërejtjet në Shtëpinë e Bardhë të martën.

“Ne jemi akoma në një garë për jetë dhe vdekje kundër këtij virusi”, shtoi ai tutje.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI