Lajme

Fondi i ri mjedisor i Leonardo DiCaprios: 5 milion dollarë ndihmë për gjendjen në Amazon

Earth Alliance, një organizatë e re mjedisore e krijuar nga Leonardo DiCaprio dhe miqtë e tij filantropikë, Laurene Poëell Jobs dhe Brian Sheth, ka premtuar 5 milion dollarë për të ndihmuar në ruajtjen e pyejeve të Amazonës, përcjell albinfo.ch

Zjarret janë rritur në Amazon këtë vit – pylli më i madh në botë po digjet në shkallën më të lartë që nga viti 2013 – dhe Instituti Kombëtar i Brazilit për Kërkime në Hapësirë ​​thotë se Amazon po shkatërrohet çdo minutë e çdo ditë.

Amazon, i cili prodhon rreth 20% të oksigjenit të tokës, shpesh quhet “mushkëritë e planetit”. Konsiderohet thelbësore në ngadalësimin e ngrohjes globale.

“#EarthAlliance ka formuar një fond të jashtëzakonshëm Amazon Forest me 5 milion dollarë për të përqendruar burimet kritike për komunitetet autoktonë dhe partnerët e tjerë vendorë që punojnë për të mbrojtur biodiversitetin e Amazon kundër rritjes së zjarreve,” ka shkruar organizata të dielën, përcjell albinfo.ch

Fondacioni Leonardo DiCaprio (LDF) u bashkua me Tokën e Aleancës muajin e kaluar për “të ndihmuar në adresimin e kërcënimeve urgjente të sistemeve të mbështetjes së jetës së planetit tonë”. Ky partneritet bazohet në vitet e aktivizmit të DiCaprio në krizën klimatike.