Lajme

Hamburgeri ngjall debat në Austri, kancelari Nehammer nën kritika

Lërini të hanë burgera! Ka mjaftuar kjo thirrje e kancelarit austriak për të ngjallur debat në Austri.

Karl Nehammer, u shfaq një video në të cilën ai mes tjerash promovon faktin se prindërit me të ardhura të ulëta duhet t’i ushqejnë fëmijët e tyre me burgerë nga McDonald’s.

“Pra, çfarë do të thotë që një fëmijë nuk ha një vakt të nxehtë në Austri? A e dini cili është vakti i nxehtë më i lirë në Austri? Nuk është i shëndetshëm, por është i lirë: një hamburger në McDonald’s – 1.40 €, nëse blej patate të skuqura me të, 3.50 euro. Tani dikush po pretendon seriozisht se ne jetojmë në një vend ku prindërit nuk mund ta përballojnë këtë vakt për fëmijën e tyre”, tha ai.

Një zëdhënës i McDonald’s Austria tha për POLITICO se megjithëse çmimet ndryshojnë, është e mundur të hani aq lirë sa sugjeroi Nehammer.

Hamburgeri me 250 kalori është hamburgeri më i lirë në meny.

“Nga një këndvështrim i arsyeshëm, padyshim që është këshilla më e keqe shëndetësore që mund t’i jepni kujtdo dhe patjetër fëmijëve”, tha Dorota Sienkiewicz, menaxhere e politikave të EuroHealthNet.

”Sepse fëmijët nuk mund të mbrohen vërtet nga ndikimet e zgjedhjeve të ushqimit jo të shëndetshëm”, theksoi ajo.

“Në Austri, askush nuk duhet të vdesë nga uria ose të ngrijë deri në vdekje në dimër. Sepse ne tërhoqëm një çmim të parë në llotarinë e vendlindjes”, tha Michael Landau, presidenti i Caritas Austria, i cili punon për të parandaluar varfërinë, në X.