Kosova

Kosovë: Infermierët paralajmërojnë grevë në rast se nuk rriten pagat e tyre

Pagesa për kujdestari u rrit veç 2 euro

 

Bëhet e ditur se infermierët e sektorit publik paralajmërojnë se do të hyjnë në grevë, në rast se nuk merren parasysh kërkesat e tyre, e ato janë, rritja e pagesës për ndërrimet e natës dhe pagesa për kujdestaritë për të shtunat e të dielat, përcjell albinfo.ch.

Mentor Sejdiu, nënkryetar i Shoqatës Sindikale të Infermierëve të QKUK-së, në deklarim për magazinën informative “Lajmet e Fundit”, tha se ata si sindikatë janë të diskriminuar me Ligjin për pagat.

“Edhe sot ka qarkulluar një tabelë për pagesën për kujdestari, ku shihet edhe aty një diskriminim nga ata që për dëshirën e vet e rregulluan kujdestarinë me Ligjin për pagat, por për infermierët asgjë”, tha Sejdiu për RTK-në.

Ai sqaroi se për të mërkurën kanë thirrur në takim kryetaren e sindikatës, Tevide Imeri, me të cilën u shpreh se do të bisedojnë dhe do të dalin me një konkludim se çfarë të bëjnë.

Për infermierët, pagesa është vetëm 20 euro ndërrimi i natës, siç ka qenë edhe më herët, kurse të shtunën e të dielën nuk ka pagesa, dhe vazhdon avazi i vjetër”, tha Sejdiu.

Ai i bëri thirrje kryeministrit që t’i mbajë fjalët që i ka dhënë për barazi për të gjithë.

“Duhet t’i gjejë këta njerëz e t’i vendos para drejtësisë, e jo vetëm për këtë pabarazi ndaj infermierëve, por edhe për stafin tjetër mbështetës”.