Lajme

“Lufthansa” pret ndihmë nga BE-ja

Kompania ajrore "Lufthansa" është duke shpresuar për një konfirmim të shpejtë nga Komisioni Evropian për ndihmën e tij prej 9 miliardë eurosh, të rënë dakord të hënën.

Bordi i Lufthansa-s pritet të takohet të mërkurën për të nënshkruar marrëveshjen e shpëtimit dhe ftesa për një takim të jashtëzakonshëm të aksionarëve pritet menjëherë pas kësaj, sipas burimeve, shkruan reuters, përcjell albinfo.ch.

Pronarët e Lufthansa-s duhet të bien dakord për shpëtimin, i cili përfshin që Gjermania të marrë 20% të aksioneve dhe investimin e 5.7 miliardë eurove në kapitalin pa votim. Votimi nuk pritet të bëhet nëse BE nuk nënshkruan marrëveshjen e shpëtimit.

Komisioni Evropian i ka kërkuar Lufthansa të hiqte dorë nga të drejtat e uljes për 6 nga 300 aeroplanët së bashku në aeroportet e Frankfurtit dhe Mynihut, ku Lufthansa ka një të tretën e tregut.

Flota e përgjithshme e Lufthansa-s përmban 760 avionë, megjithëse Shefi ekzekutiv Carsten Spohr ka thënë që 100 nuk do të përdoren për shkak të kërkesës më të ulët pas pandemisë COVID-19.

Lufthansa kishte pas javë bisedimesh ku rënë dakord me një marrëveshje me Berlinin për ta ndihmuar atë për të përballuar një ‘rënie udhëtimesh’ që mund të  zgjatë, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI