Kosova

Kosova, mirënjohëse ndaj Austrisë për qëndrimin e saj në veri

Bëhet e ditur se Shoqata e Miqësisë Kosovë-Austri ka shprehur mirënjohjen e saj të përzemërt për Ministrinë e Punëve të Jashtme të Austrisë për reagimin e menjëhershëm dhe solidaritetin e palëkundur në dënimin e sulmit të fundit të tmerrshëm ndaj policëve në veri të Kosovës, përcjell albinfo.at.

Ne shprehim shqetësimin tonë më të thellë dhe dënojmë dhunën që ndodhi dhe riafirmojmë përkushtimin tonë ndaj parimeve të paqes, stabilitetit dhe drejtësisë në rajon. Sulmi ndaj policëve është një fyerje ndaj vlerave të demokracisë, shtetit të së drejtës dhe parimeve të marrëdhënieve të mira fqinjësore. Aktet e tilla të dhunës jo vetëm që rrezikojnë jetën dhe sigurinë e burrave dhe grave të guximshme që shërbejnë për të mbrojtur komunitetet tona, por gjithashtu minojnë paqen dhe përparimin në Kosovë.

Shoqata e Miqësisë Kosovë-Austri i vendos vëmendje deklaratës së Ministrisë së Punëve të Jashtme të Austrisë, duke pohuar me vendosmëri se dhuna e çdo lloji duhet të ndalet menjëherë dhe përgjegjësit për këtë sulm të dënueshëm duhet të sillen para drejtësisë. Ne besojmë se drejtësia dhe sundimi i ligjit janë gurët e themelit mbi të cilët mund të ndërtohet paqja e qëndrueshme dhe pajtimi. Shoqata e Miqësisë Kosovë-Austri i bën thirrje Presidentit të Shoqatës së Miqësisë Austri Kosovë, Deputetit të Parlamentit austriak, z. Andreas Minnich, që t’i përcjellë këtë reagim Ministrisë së Punëve të Jashtme të Austrisë. Në unitet dhe me mirënjohje,

Me respekt, Arsim Vranovci,

President i Shoqatës së Miqësisë Kosovë-Austri