Lajme

Londra do të ketë nevojë për 355,000 apartamente deri më 2030

Disa nga qytetet më të mëdha të Evropës, duke përfshirë Londrën dhe Parisin, do të kenë një mungesë prej 1.2 milion apartamentesh deri në vitin 2030.

Këto përfundime vijnë sipas një studimi të nëntë metropoleve nga Instituti Gjerman për Kërkime Ekonomike për zhvilluesin e pasurive të patundshme, Wiener Komfortwohnungen.

Kapitali i Mbretërisë së Bashkuar përbën pjesën më të madhe, ai përballet me një hendek prej gati 355,000 apartmentesh, i cili do të duhej të ishte me një rritje prej 11% nga niveli aktual, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch.