Lajme

Merck ndan licencën e pilulës kundër COVID-19 me vendet e varfra

Merck e ka ndarë licencën e saj falas për pilulën e saj premtuese kundër COVID-19 për një organizatë jofitimprurëse, të mbështetur nga Kombet e Bashkuara, në një marrëveshje që do të lejonte që ilaçi të prodhohej dhe të shitet me çmim më të ulët në vendet më të varfra, ku vaksinat kundër COVID-19 janë në furnizim të shkurtër.

Sipas medieve të huaja, marrëveshja me Medicines Patent Pool, një organizatë që punon për të bërë trajtimin mjekësor dhe teknologjitë globalisht të qasshme, do të lejojë kompanitë në 105 vende, kryesisht në Afrikë dhe Azi, të ndajnë licencën e formulës për pilulën antivirale, i quajtur molnupiravir, dhe për të filluar prodhimin e pilulës.

Merck raportoi këtë muaj se ilaçi përgjysmoi shkallën e shtrimeve në spital dhe vdekjeve te pacientët me rrezik të lartë nga COVID-19 në një testim të madh klinik.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI