Bota

Migrantët mbeten të bllokuar në anijen e shpëtimit

Deri në 121 migrantë në anije shpëtimi të Armëve të Hapura u është refuzuar hyrja në portet maltese dhe italiane nga autoritetet e këtyre dy vendeve.

Themeluesi i “Duarve të hapura”, një OJQ spanjolle, Oscar Camps u bëri thirrje vendeve anëtare të BE-së që të marrin 121 personat në anijen e tij.

Midis atyre që ndodhen në anije janë dy foshnje dhe 30 të mitur.

Kampet thanë se ai  ishin të shqetësuar për mirëqenien e tyre, duke shtuar se ata kanë nevojë për “ndihmë mjekësore dhe psikiatrike.”

“Ne do të vazhdojmë derisa Bashkimi Evropian të ndryshojë politikën e saj të migracionit”, thotë themeluesi për qëllimin e OJQ-së.

Drejtuesi i këtij misioni është Anabel Montes, i cili është në anije dhe i pasigurt për atë që do të vijë më pas për ata që janë në bord.

“Pak nga pak ne po mbarojmë ushqim dhe pije për njerëzit e shpëtuar dhe për ne si ekuipazh dhe gjithashtu jemi të shqetësuar për gjendjen psikologjike të njerëzve që kemi shpëtuar pasi është duke u përkeqësuar nga dita në ditë për shkak të pasigurisë së duke mos ditur se çfarë do të ndodhë me ta”.

“Prandaj, ne kemi nevojë urgjente për një port me konvikt sa më shpejt të jetë e mundur për sigurinë e të gjithëve në bord.”

Kriza e vazhdueshme e migrantëve në Evropë ka parë që disa anije shpëtimi plot me migrantë të mbërrijnë në brigjet e kontinentit.

Ka pasur zgjidhje me anije për migrantët e shpëtuar në brigjet e Libisë, por vetëm nëse vendet e tjera të BE-së pranojnë t’i marrin ato, shkruan Euronews, përcjell Albinfo.ch.