Lajme

Premtohet përkrahje për mësimin plotësues në gjuhën shqipe në diasporë

Ministri i Arsimit Ramë Likaj u takua sot me përfaqësues të Qendrës së Botimeve për Diasporë, ku edhe premtoi përkrahje për ta.

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj ka pritur sot përfaqësues të Qendrës së Botimeve për Diasporën, me të cilët ka biseduar rreth mësimit plotësues në gjuhën shqipe në diasporë.

Ministri Likaj tha se mësimi i gjuhën amtare, ka rëndësi të madhe për historisë dhe kulturës shqiptare për fëmijët shqiptarë që jetojnë në diasporë.

Prandaj, ai theksoi se Ministria e Arsimit është e gatshme që të mbështesë mësimin plotësues në gjuhën shqipe në diasporë, transmeto albinfo.ch

Gjatë takimit u bisedua për kurrikulat, zhvillimin profesional të mësimdhënësve dhe tekstet shkollore për mësimin plotësues në gjuhën shqipe në diasporë.

Po ashtu, u theksua nevoja që të vazhdojë bashkëpunimi mes Kosovës dhe Shqipërisë, në bazë të Marrëveshjes së Bashkëpunimit mes dy vendeve, e cila ka si qëllim organizimin e mësimit të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në diasporë dhe mërgatë.