Integrimi

Shqipëri: Ministria e Diasporës dhe fondacioni italian, marrëveshje bashkëpunimi

Një marrëveshje bashkëpunimi në fushën e kërkimit dhe inovacionit është nënshkruar sot mes Ministrisë së Diasporës në Shqipëri, fondacionit “Magna Grecia” dhe Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, shkruan albinfo.ch.

Të pranishëm ishin ministri i Diasporës, Pandeli Majko, presidenti i “Magna Grecia”-s, Antonino Foti dhe drejtoresha e FSHZHD-së, Soana Jaupllari.

“Kjo marrëveshje parashikon bashkëpunimin shkencor dhe në fushën e kulturës, në bazë të të cilit do të krijohet, në partneritet, një observator që do të monitorojë komunitetin shqiptar në Itali dhe do të ofrojë informacion të dobishëm për proceset vendimmarrëse të Fondit Shqiptar të Zhvillimit të Diasporës (FSHZHD), si dhe do të promovojnë krijimin e një rrjeti për zbatimin e programeve dhe projekteve”, thuhet në njoftimin në faqen zyrtare të ministrit Majko, përcjell albinfo.ch.

Fondacioni “Magna Grecia” është organizatë ndërkombëtare me seli në Romë, e themeluar në vitin 1986, e cila promovon rritjen dhe zhvillimin e Italisë, dhe në veçanti të rajoneve jugore, nëpërmjet projekteve dhe iniciativave te fushave sociale, ekonomike dhe inovative.

Kurse Fondi shqiptar për Zhvillimin e Diasporës është institucion publik shqiptar, që menaxhon projekte të financuara nga Këshilli i Ministrave ose donatorë të tjerë, në përputhje me fushëveprimin e veprimtarisë së saj bazuar në kushtet e parashikuara në marrëveshjen përkatëse.