Opinione

Në shenjë solidarizimi me viktimat e pafajshme

Instrumentalizimi i fesë në  shërbim të kauzave rajonale dhe globale,  përmes pasimit të formës interpretuese të dhunshme të saj, të  dizajnuar mjeshtërisht dhe tendencialisht shumë  dekada më herët,   duket se nuk po ka të ndalur.

Sulmet e ngjashme si kjo e fundit në Francë,  brenda vetëm  një muaj ndodhën edhe   në Ankara, Bejrut  , Bagdad etj., duke lënë pas vete  qindra jetëra të njerëzve të pafajshëm.

Ky zingjir i zikzak i sulmeve tinzare dhe bizare mbi civil të pafajshëm,  është treguesi më i mirë se terrorizmi nuk njef  fe,  komb e as rajon.

Fatkeqësisht,  emri  Zot  gjatë historisë është keqpërdur shumë herë si mjet- nxitës     për t`i urrejtur, luftuar e mbytur të tjerët në emër të Tij. Mirëpo,  çdo herë mallkimi i Zotit ndaj të tillëve, ku më herët e ku më vonë, ka qenë  më se i tmerrshëm dhe hakmarrës.

Bota e mençur njerëzore dhe e civlizuar  sot,  pa dallim feje e kombi,  duhet të ulet e  kuvendojë si kurrë më parë, për gjetjen e formës më të mirë të parandalimit të akteve të tilla të dhimbëshme dhe të pa pranueshme për të gjithë.

Nuk ka njeri që mund të mohojë se jeta e  gjithë njerëzve,  pa dallim ngjyre e feje  është JETË me strukturë dhe tipare të njëjta. Prandaj , ata të cilët atë  nuk e trajtojnë  si të tillë,  nuk njohin  Zot, religjion  dhe as pejgamber.

E keqja ka vetëm një emër të përbashkët për të gjithë “ E KEQE”. Andaj, kundër të ligës dhe të shëmtuarës duhet të jemi të gjithë bashkë dhe  barazishtë  të angazhuar.

Xhabir Hamiti , 14.11.2015