Lajme

Rihapet ekonomia në Mbretërinë e Bashkuar

Miqtë do të përqafohen dhe pjesë të mëdha të ekonomisë britanike do të rihapen të hënën, duke u dhënë 65 milionë njerëzve një masë lirie pas errësirës së një bllokimi katërmujor shkaku i COVID-19.

Shumica e britanikëve do të jenë të lirë edhe një herë të përqafojnë, megjithëse me kujdes, të pijnë në pijetoren e tyre, të ulen për një drekë ose darkë shtëpie ose të vizitojnë kinemanë pas një serie bllokimesh.

Kriza më e madhe e shëndetit publik në një shekull u shoqërua nga një shtrirje drastike e pushtetit shtetëror; gjatë bllokimeve të Anglisë, policia i ndaloi festat dhe protestat njësoj, mbylli shërbimet fetare dhe shpërndau gjoba deri në 10,000 paund për të rinjtë për festa, shkruan “The Telegraph”, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI