E-Diaspora

Shqiptarja e suksesshme në kompanitë e telekomit në Francë

Rrëfimi i Anila Hyka Smørgrav, e cila është larguar në vitin 1992 nga Shqipëria, pasi fitoi një bursë në shtetin norvegjez për të vazhduar studimet për shkenca kompjuterike në universitetin e Oslos.

Ajo ka punuar në kompani të mëdha, si Alkatel, Telenur, Erikson, dhe prej disa vitesh është një ndër drejtoreshat e projekteve të mëdha në telekomin francez, raporton “TCH”.

Gjithashtu ajo ka realizuar disa aktivitete me komunitetin shqiptar në Francë, përcjell albinfo.ch.

Anila Hyka është një ndër emrat më të suksesshëm të shqiptarëve që jetojnë e punojnë jashtë kufijve.