Kosova

Shtrenjtohet parkimi në Prishtinë

“Mbi 100 mije makina hyjnë në Prishtinë në rrugët hyrëse gjatë ditës. Rrugët e ngushta të cilat nuk lejojnë zgjerim nuk mund të përballojnë këtë sasi të automjeteve"

Prishtina do të vendosë rregulla të reja që nga janari i vitit të ardhshëm për kryeqytetin. Për të eliminuar kolonat dhe tollovinë në komunikacion, Komuna e Prishtinës do të vendosë masa të reja për parkingun publik. Madje, parkingu është paralajmëruar se do të shtrenjtohet, përcjell albinfo.ch.

“Mbi 100 mijë makina hyjnë në Prishtinë gjatë ditës. Rrugët e ngushta, të cilat nuk lejojnë zgjerim, nuk mund të përballojnë këtë sasi të automjeteve. Kohët më të ndjeshme janë mëngjesi për shkak të njerëzve që vijnë në punë dhe prej orej 16 – 18 kur largohen nga Prishtina”, ka shkruar Ahmeti në Facebook.

Ahmeti ka njoftuar se prej vitit të ardhshëm, parkingu publik do të jetë i kufizuar 2 orë për ata që nuk janë banorë të lagjeve dhe se parkimi në qendër do të jetë më i shtrenjtë.