Lajme

Takimi i mërgimtarëve në Montreux merr një paraqitje të shkurtër të së ardhmes

Ministri zviceran përshkroi vizionin e tij për të ardhmen e politikës së jashtme të Zvicrës dhe të adresohen shqetësimet e shumë 760,000 qytetarë të mërguar zviceranë në mbarë botën.

Kongresi vjetor Zviceran ka dëgjuar për sfidat e së ardhmes. Një panel diskutimi mbi partitë kryesore politike u mblodh përpara zgjedhjeve parlamentare të tetorit.

Ministri i Jashtëm zviceran, Ignazio Cassis, pati fjalimin e tij kryesor në kongresin dy-ditor në qytetin e Montreux të shtunën.

“Nëse nuk e di se ku dëshiron të shkosh, atëherë nuk ka rëndësi se në cilën rrugë të merr”, kishte cituar ministri macen në novelën e famshme “Alisia në botën e qudirave”.

Por Cassis nuk kishte ndërmend të fliste për një botë fantazishë. Ai përshkroi vizionin e tij për të ardhmen e politikës së jashtme të Zvicrës dhe të adresohen shqetësimet e shumë 760,000 qytetarë të mërguar zviceranë në mbarë botën.

Ai veçanërisht shpjegoi se siguria e të dhënave dhe besimi themelor i qytetarëve zviceranë në sistemin e tyre të drejtpërdrejtë demokratik ishin faktorët kryesorë për qeverinë.

Por ai premtoi se qeveria dhe autoritetet kantonale do të jenë në gjendje ta bëjnë këtë deri në fund të vitit të ardhshëm.

Gjatë muajve të fundit, dy objektet e votimit elektronik kanë tërhequr sistemet e tyre për shkak të zbulimit të të metave teknike, duke u skaduar në mënyrë të veçantë shtetasit e mërguar zviceranë.

Kjo perspektivë e zjarrtë nxitet të zemërohet në mesin e komunitetit zviceran jashtë vendit i cili mund të mos mbështetet në shërbime postare efikase në vendet e tyre të vendbanimit, përcjell Albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI