Lajme

Zvicër: Gazetarët kanë nevojë për mbrojtje më të mirë

Qeveria Zvicerane po përballet me thirrje nga grupet për të drejtat e njeriut dhe grupet e industrisë për të ndihmuar në mbrojtjen e gazetarëve në të gjithë botën.

OJQ-ja Reporterët pa Kufij dhe sindikata i kërkuan qeverisë të kërkojë emërimin e një raportuesi special të Kombeve të Bashkuara mbi sigurinë e gazetarëve. Aftësia e gazetarëve për të punuar pa dhunë, frikësim dhe ngacmim është thelbësore për të mundësuar shoqëri demokratike, të lira dhe pjesëmarrëse, por burimet nuk ishin të mjaftueshme, tha RSF në një deklaratë.

Më shumë se 1,050 gazetarë u vranë në terren vitin e kaluar dhe autorët u larguan pa u ndëshkuar në gati 90% të rasteve, tha OJQ-ja.

Zvicra vazhdoi të bjerë në indeksin e fundit ndërkombëtar të lirisë së shtypit, tani është në pozicionin e 10-të, me dy vende më pak se një vit më parë./Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI