Lajme

Danimarka, shteti më i mirë në Evropë për të punuar dhe për të bërë biznes

Danimarka edhe zyrtarisht ka tani vendin e parë si shteti më i mirë në Evropë për të punuar dhe për të bërë biznes, transmeton albinfio.ch.

Raporti “World Competitive Ranking 2020“, së fundmi ka prezantuar nga Institute for Management Development (IMD) vendet më të mira në botë

Danimarka, si shumica e vendeve në botë, ofron skema të thjeshtuara të lejes së qëndrimit për biznesmenët dhe investitorët. Për të aplikuar për vizë, është e nevojshme të organizoni një ndërmarrje që nuk shkel ligjet vendore, të fitojë dhe t’u japë banorëve lokalë punë, transmeton tutje albinfo.ch.

Danimarka është një nga udhëheqësit përsa i përket edhe kohës së pushimit të paguar, e cila mesatarisht 5 javë në vit. Danezët, të punësuar me kohë të plotë, raportuan se ata i kushtojnë 66% të kohës së tyre për “çështje personale”.

Për të dytin vit me radhë, Singapori ruan vendin e parë, ndërkohë që Danimarka ishte në vitin e kaluar në listën e shtatë, e që në këtë vit është ngjitur për 6 pozita që gjendet në vendin e dytë.

Në listën e top pesë vendeve gjendet Zvicra, Holanda 4 dhe Hong-Kongun. Kurse SHBA gjendet në vendin e 10-të, ndërsa Kina në atë të 20-të.

Ky raport i përvitshëm i rendit vendet në bazë të katër kritereve kyçe: ecuria e ekonomisë, efiçenca e qeverisë, efiçenca e biznesit dhe infrastruktura. /Albinfo.ch