Ekonomi

Euro rritet kundrejt dollarit

Dollari amerikan forcohet kundrejt jenit të premten, duke u këmbyer me 111.49 dollarë amerikanë për jen.

Indeksi i dollarit amerikan që e krahason atë me gjashtë prej homologëve më të rëndësishëm të grupit ishte në nivelin 95.567. DXY.

Monedha euro shënoi rritje kundrejt dollarit amerikan. Ajo u rrit me 0.15 për qind dhe u këmbye me 1.1553 euro për dollarë amerikanë.

Edhe dollari australian shënoi rritje mëngjesin e ditës së sotme kundrejt dollarit amerikan. Ai avancoi me 0.4 për qind dhe u këmbye me 0.7277 dollarë amerikanë për dollarë australianë.

Paundi britanik u rrit me 0.2 për qind kundrejt dollarit amerikan, duke u këmbyer me 1.2838 paund britanik për dollar amerikan.