Kosova

Në cilat shtete mund të udhëtoni pa viza nga 1 janari me pasaportë kosovare

Ambasada e Gjermanisë në Kosovë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se nga 1 janari i vitit 2024 personat me pasaportë biometrike kosovare mund të udhëtojnë pa viza në Zonën Shengen.

Liberalizimi i vizave, i cili pritet të hyjë në fuqi nga fillimi i vitit të ardhshëm, vlen për udhëtimet e kosovarëve në disa shtete, përcjell albinfo.ch.

Vendet që përfshihen në këtë mes janë: Austria, Belgjika, Bullgaria, Kroacia, Qipro, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Hungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luksemburgu, Malta, Holanda, Polonia, Portugalia, Rumania, Sllovakia, Sllovenia, Suedia, Zvicra, Norvegjia, Lihtensteini dhe Islanda.

Ndërkaq qytetarët e Kosovës nuk mund të udhëtojnë në vendet që nuk e njohin pasaportën kosovare, siç është Spanja.