Lajme

Projekti i Facebook-ut nuk paraqet “asnjë kërcënim” për sistemin financiar

Kriptovaluta e Facebook-ut nuk përbën asnjë kërcënim për bankat qendrore ose për rendin dhe rregullin financiar, sipas kreut i Shoqatës së Peshores me bazë në Gjenevë.

Shumë rregullatorë, politikanë dhe banka qendrore kanë reaguar me alarm ndaj sistemit të ri të propozuar të pagesave dixhitale.

E planifikuar të nisë vitin e ardhshëm, ajo planifikon të krijojë një rezervë monedhash – përfshirë dollarë amerikanë, paund britanikë dhe euro – për të stabilizuar vlerën e monedhës së saj dixhitale.

Kjo ka çuar në frikë se kriptovaluta, me qasje të mundshme në 2.5 miliardë përdoruesit e Facebook, mund të grumbullojë një fond mjaft të madh për të ndërhyrë në politikën monetare të bankës qendrore.

Drejtori Menaxhues i Shoqatës Libra, Drejtori Menaxhues Bertrand Perez është drejtori operacional i njësisë ekonomike jofitimprurëse që ngarkohet me administrimin e kësaj shporte monedhash. Ai përshkruan planet e shoqatës për të krijuar vende pune në Gjenevë.